Toimituskulu 5,95 eur  (40€ ostosta maksuton)

Nordicforyou / Crenoco Green

Luomua luonnosta, lähituotteita! Crenoco Green/Nordicforyou:n takana ovat Marja Salonen ja Visa Törmälä.

Vastuullista, kestävää ja uutta kehittävää liiketoimintaa:
Luomutuotteet
– Maaseudun elävöittäminen ja maiseman vaaliminen
– Kestävän kehityksen edistäminen, uusiutuvien lähiluonnonvarojen käyttö
– Ihmisten osaamisen arvostus

Marja Salonen ja Visa Törmälä:
Marja ja Visa ovat olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa useita erilaisia kehityshankkeita julkisella sektorilla ja yrityksissä, kv-teollisuudesta luonnonvara-aloille, suuryrityksistä mikrotasolle ja kolmannelle sektorille. Yhteenlaskettuja projektivuosia on kertynyt lähes 50, satoja hankkeita ja kohdeorganisaatioita moninkertainen määrä. Hiljalleen kypsyi ajatus kokeilla jotain itselle kokonaan uutta, jossa voisi yhdistellä kertynyttä kokemusta ja oppia ja luoda uutta.

Pirttilän tila:
Pirttilän tila sijaitsee 60 km  Jyväskylästä pohjoiseen Saarijärven Tarvaalan kylässä.  Tilan omat keruu- ja kasvatusalueet ovat luomusertifioituja. Käytössä on luomukeruualuetta myös tilan ulkopuolella. Lupa valmistaa luomuraaka-aineista, kuten villiyrteistä, luomutuotteita.

Pirttilän tilan pellot ovat alunperin raivattu 1950 -luvulla. Sodan jälkeen luovutetuilta alueilta lähteneille perustettiin asutustiloja. Pirttilän tila on yksi näiden joukossa. Viljely päättyi 1970 -luvun lopulla jolloin pellot istutettiin koivulle. Pellot avattiin uudelleen puustolta vuonna 2014 ja ne muodostavat nyt sekä kasvatus- että keruualueen. Kasvatusaloja ei ole kuormitettu lannotteilla eikä kasvinsuojeluaineilla yli 40 vuoteen.

Toiminnassa pyritään vähentämään hiilipäästöjä kasvatusmenetelmien ja kuljetusmatkojen avulla, kierrättämällä sekä käyttämällä kasvien kuivatuksessa bioenergiaa. Digitaalisuutta hyödynnetään kaikissa toiminnan vaiheissa BioERP -työkalun ja muiden alustojen avulla. Omat kasvatus-, korjuu- ja kuivatusmenetelmät tutkimustietoa hyödyntäen.

Mitä ajatuksia artikkeli sinussa herätti?

Haluatko säännöllisesti tuotetarjouksia ja tietoa tuotteista? Tilaa uutiskirje