Toimituskulut 5,95 eur

Sola Saippua

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
solasaippua logo

Sola saippuan tarina alkaa Polvijärven Solan kylästä. Siellä Kaliforniasta Suomeen muuttanut Christiana Harle mietti elämäänsä ja sai unessa idean. Unessa emokarhu keitti saippuaa vanhassa rautapadassa. Samalla tavalla jolla Suomessa on kautta aikojen tehty saippuaa, keittämällä rasvaa lipeän avulla. Tuloksena on hyvin luonnonmukainen saippua, johon ei käytetä säilöntäaineita, värejä tai tuoksuaineita. Puhtaasti suomalainen saippua ilman raakaöljystä tislattuja tai muita kemiallisia lisäaineita. Christiana kehitti saippuasta eri versioita, kaikki luonnonmukaista, osa luomua. Hän loi sarjan, joka on yhteistyössä luonnon ja ihmisen kanssa.

Kun tuli oikea aika, muutosten tuulet toivat saippualle uuden keittäjän. Merikarvialta Juukaan muuttanut Leila Tuononen otti vetovastuun jatkaen perinteisen saippuan valmistusta. Juuan Teollisuusalueella kiehuu kattiloita, jossa puhtaista raaka-aineista syntyy monenlaista saippuaa. Jokainen saippua kertoo tarinan. On kunnianosoitusta metsän kuninkaalle, karhulle. On tarinoita metsästä, joka on osa suomalaisuutta. On tarinoita luonnon antien hyödyntämisestä saippuassa. Niin monta tarinaa, niin monta saippuaa.

Sola on tarina suomalaisen luonnon ja ihmisen yhteiselosta. Sola on puhdas luonnonsaippua eikä saippuaa ole testattu eläinkokein. Sola Saippuan kaikki kasvi- ja marja-ainekset ovat puhtaasta luonnosta. Ne kerätään alueilta, joissa ei ole käytetty lannoitteita eikä torjunta-aineita tai ne tulevat suoraan luomutuottajilta.

Mitä ajatuksia artikkeli sinussa herätti?

Haluatko säännöllisesti tuotetarjouksia ja tietoa tuotteista? Tilaa uutiskirje