Toimituskulu 5,95 eur  (40€ ostosta maksuton)

OLO taide

Kuvataide on yksi viestinnän muoto, jota kaikki voivat tehdä. Tämä on tärkeä tieto tässä suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme. On olemassa asioita joita voi tehdä tehdä ilman ilman pelkoa arvostelusta, kritisoinnista tai tuomitsemisesta. Kuvallinen ilmaisu tarjoaa oivan väylän itsensä toteuttamiseen ja ymmärtämiseen. Kuvallisella ilmaisulla on usein helpompi tuoda esille sellaisia asioita, joita ei sanallisesti kovin helposti pysty käsittelemään, tai se on vaikeaa. Kaikki tiedämme, että tunteita on joskus todella hankala sanallistaa, tai edes ymmärtää.

Opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaajaksi (Solution Focused Art®), valmistuen lokakuussa -22. Koulutus antaa valmiuksia soveltaa taideterapeuttisia työmenetelmiä yksilöille ja ryhmille. On todettu, että erilaisilla taideinterventioilla voi olla hyvinvointia ja elämän hallintaa edistäviä vaikutuksia, sekä myös hoitavia vaikutuksia. Taiteella voidaan lisäksi edistää sosiaalista vuorovaikutusta ja aktiivista kansalaisuutta, jotka ovat keskeisiä taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutusten todentamisessa ( Lue lisää ).

Ratkaisukeskeisessä taideterapian ohjauksessa sinun ei tarvitse osata piirtää tai maalata jne. Kuvia ei myöskään arvioida, arvostella, tulkita tai katsota taideteoksina.

Ratkaisukeskeisessä kuvataideterapian ohjauksessa etsit omia voimavarojasi ja  itsetuntemuksesi lisääntyy. Teet valitsemillasi taidevälineillä (vesiväri, liitu, hiili, tussit jne.) kuvan, jota tehdessä ilmaistaan omia tunteita ja ajatuksia. Tehty kuva toimii keskustelumme välineenä.

Ensimmäisellä tapaamisella luodaan yhdessä tavoite ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaukselle. Tapaamisia voi olla vain yksi, tai voidaan sopia niin monta kuin haluat, tarpeesi mukaan. Alkukeskustelun jälkeen tehdään hiljaista taidetyöskentelyä, käsiteltävän aiheen mukaisesti. Tämän jälkeen keskustellaan tekemäsi kuvan avulla ratkaisukeskeisesti ja voimavaralähtöisesti. Teemme myös pienen rentoutushetken joko käynnin alussa, tai lopuksi.

Luottamuksellisiin yksilöohjauksiin voi varata aikoja [email protected] Hintaan 49e / 1 tunti (opiskeluajan hinta). Teen taideterapian ohjauksia myös asiakkaan luona Lahden alueella. Kysy lisää !

OLO Nordic

– Luonnollista hyvinvointia  –

//Anu Jansson