Toimituskulu 5,95 eur  (40€ ostosta maksuton)

OLO Taide

Kuvataide on yksi viestinnän muoto, jota kaikki voivat tehdä. Tämä on tärkeä tieto tässä suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme. On olemassa asioita joita voi tehdä tehdä ilman ilman pelkoa arvostelusta, kritisoinnista tai tuomitsemisesta. Kuvallinen ilmaisu tarjoaa oivan väylän itsensä toteuttamiseen ja ymmärtämiseen. Kuvallisella ilmaisulla on usein helpompi tuoda esille sellaisia asioita, joita ei sanallisesti kovin helposti pysty käsittelemään, tai se on vaikeaa. Kaikki tiedämme, että tunteita on joskus todella hankala sanallistaa, tai edes ymmärtää. Elämme monella saralla sekasortoisessa maailman tilassa juuri nyt, eikä ihme jos stressaannumme tai ahdistumme, joten erilaisia keinoja tarvitaan.

Itselleni kuvallinen ilmaisu on aina ollut lähellä sydäntä. Ei niinkään tekniikkamielessä orientoituneesti, vaan tekemisen ilosta ja oivaltamisesta. Aikuisten taiteen perusopetuksesta  yksi opettajan lause jäi mieleeni erityisen hyvin ”Taiteen ei tarvitse olla kaunista, kun se puhuttelee.”  Olemme siis oikeilla jäljillä…sillä se voi puhutella vain sinua ja se saa olla olemassa vain ja ainostaan sinua varten. Taide on tunnetta.

Opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaajaksi (Solution Focused Art®), valmistuen lokakuussa -22. Koulutus antaa valmiuksia soveltaa taideterapeuttisia työmenetelmiä yksilöille ja ryhmille, joten edessä on uusi ja mielenkiintoinen polku! On todettu, että erilaisilla taideinterventioilla voi olla hyvinvointia ja elämän hallintaa edistäviä vaikutuksia, sekä myös hoitavia vaikutuksia. Taiteella voidaan lisäksi edistää sosiaalista vuorovaikutusta ja aktiivista kansalaisuutta, jotka ovat keskeisiä taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutusten todentamisessa ( Lue lisää ).

OLO Taide

Lahdessa OLO Nordic:n liiketiloissa käydyt keskustelut osoittavat, että kiinnostusta myös taiteen ja hyvinvoinnin yhteensovittamiselle löytyy. Tulevaisuuden ajatuksena on järjestää erilaista osallistavaa toimintaa, jossa taiteen ja hyvinvoinnin näkökulmat sulavasti yhdistyvät. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ns. osata piirtää tai maalata jne. Moni haluaisi esim. maalata ryhmässä, mutta usein rima on korkealla, ajatellaan että en osaa mitään ja muut ovat niin hyviä jne. Mitäpä jos ei tarvitsekaan osata yhtään mitään ja heittäytyisitkin mukaan ryhmään, josta arvostelu on jätetty täysin pois? Tulet huomaamaan kuinka oivaltavaa ja terapeuttista se on, mutta tämä on koettava itse. Työpajoissa ja ohjauksissa käytetään vain myrkyttömiä, nykyaikaisten säännösten mukaisia värejä ja tarvikkeita. Kerron lisätietoja heti kun mahdollista, mutta jo opiskeluajalla alkusyksystä ohjaan 1-2 testiryhmää (pienryhmä 3-5 hlöä) ja siihen myös Sinulla on mahdollista osallistua. OLO Taiteessa olennaisinta on, että kuvia ei arvioida, tulkita tai katsota taideteoksina, vaan ne toimivat dialogina.

OLO Nordic

– Luonnollista hyvinvointia  –

//Anu Jansson