Toimituskulu 5,95 eur  (40€ ostosta maksuton)

Kotimaiset marjajauheet osana terveellistä ruokavaliota

olopic mustikkajamansikka

Kotimaiset marjat ovat tulvillaan elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Vitamiineja, kivennäisaineita, ravintokuituja sekä terveyttä edistäviä polyfenoleita sisältävät marjat on syytä sisällyttää osaksi päivittäistä ruokavaliota. Marjoja kannattaa nauttia monipuolisesti, sillä jokaisella marjalajilla on omat hyvät terveysvaikutuksensa. Esimerkiksi ruusunmarja on aikamoinen ”terveyspommi”, joka sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia, kuituja sekä mm. kalsiumia ja magnesiumia. Tyrnimarjassa puolestaan on C- ja E-vitamiinien sekä ravintokuitujen lisäksi elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. Mustikka ja puolukka sisältävät paljon erilaisia polyfenoliyhdisteitä. Suosi siis marjoja monipuolisesti.

Nauti marjoista ympäri vuoden

Kesällä marjat ovat parhaimmillaan. Silloin voimme nauttia marjoja suoraan pensaista tai ostaa tuoreet, valmiiksi poimitut herkut kaupasta tai torilta. Talvisin voimme turvautua kodin tai kaupan pakastemarjoihin. Ja tokihan voimme säilöä marjoja talven varalle mm. mehuina sekä hilloina. On kuitenkin syytä muistaa, että kuumentaminen tuhoaa marjoista monia tärkeitä ravintoaineita. Lisäksi on olemassa yksi erittäin hyvä muoto nauttia marjoja, ja se on kuivatut marjajauheet.

Kuivatut marjajauheet ja niiden käyttö

Marjajauheet on valmistettu kokonaisina kuivatuista marjoista. Jauheisiin on käytetty kaikki marjan ravintorikkaat osat, vain vesi on poistettu. Kuivattua jauhetta tehdään mm. karpaloista, mustikoista, mansikoista, tyrneistä, mustamarja-aronioista, puolukoista, pihlajanmarjoista, ruusunmarjoista sekä mustaherukoista. Marjajauhe on erittäin tiivistä, päivittäinen marjojen saantisuositus täyttyykin jo reilulla kahdella teelusikallisella marjajauhetta. Ilmatiiviiseen purkkiin pakattu jauhe säilyy hyvin ja on näppärä ottaa mukaan niin töihin, mökille kuin luontoretkille.

olopic pihlajanmarja
Pihlajanmarja

Marjajauhetta voidaan käyttää monipuolisesti.
Jauhetta voit lisätä mm.

– smoothien, puuron, jogurtin, rahkan ja viilin sekaan. Marjan maku tulee paremmin esille, kun annat esim. jogurttimarjajauheseoksen maustua hetken aikaa jääkaapissa.

– leipä- ja sämpylätaikinoihin

– omatekoisiin välipalapatukoihin

– erilaisiin leivonnaisiin antamaan marjaisaa makua ja väriä.

– ruoanlaittoon esim. karpalo- tai puolukkajauheella saat upeaa makua riistaruokiin.

– tummaan, sulatettuun suklaaseen vaikkapa marja-aronian makuista marjajauhetta. NAM!

Kotimaiset Marjatila Raitaniemen marjajauheet löydät  olonordic.fi-verkkokaupasta
https://olonordic.fi/product-category/ravinto/marjajapahkinat/
Jauheet on pakattu pienempiin 60 ml:n sekä isompiin n.100 g:n uudelleensuljettaviin pakkauksiin.

Nautitaan marjoista, joka päivä!

 

Mitä ajatuksia artikkeli sinussa herätti?

Haluatko säännöllisesti tuotetarjouksia ja tietoa tuotteista? Tilaa uutiskirje